Biografie - De Proppies

Proppies vroeger(Tamara, Rozemarie, Sharon, Tiny, Anneke en Nick).

De familie Prop is een bekende familie uit Volendam.
Bappie (opa) en Oma Prop hadden 14 kinderen en 42 kleinkinderen.
De familie staat bekend om hun hechte, liefdevolle en zeer nauwe band met elkaar.
Een leuk feitje is dat alle 14 kinderen nog leven en in november 2018 1000 jaar oud bij elkaar zijn.
De 42 nichten en neven zijn ook heel close met elkaar.
Er is iedere dag wel koffie drinken bij een andere tante en daar zitten ook vaak wat nichtjes en neven bij met hun kinderen.
De muzikaliteit heeft de familie Prop geërfd van bappie Prop, die altijd met zijn accordeon speelde en zong en de kinderen meerstemmig de afwas deden.
Muziek is een rode draad in de familie.
Op jonge leeftijd zongen veel Proppies in verschillende Volendamse kerkkoortjes en vandaar uit werden de nichtjes al snel een veelgevraagd zanggroepje tijdens de bomvolle Kerst, Pasen en trouwmissen in de Volendamse kerken.
Na een paar jaar kwam Nick de Proppies versterken met zijn warme stemgeluid en mooie gitaarspel.
Omdat de nichtjes altijd werden aangekondigd als De Proppies is de naam een begrip geworden in het dorp en weet iedere dorpsgenoot wie ze zijn. Na al die jaren samen zingen zijn De Proppies goed op elkaar ingespeeld weten ze al snel de partijen meerstemmig te verdelen.
Tijdens de repetities lijkt het altijd een kippenhok, want de Proppies komen geen temperament te kort en hebben altijd wel wat te bespreken. Gelukkig beschikt hun neef Nick over veel geduld en is de stabiele factor van het groepje.
De laatste tijd zingen soms ook de kleine kinderen met De Proppies mee.

 

Christmas with De Proppies
Op veler verzoek besluiten de 5 nichtjes Prop –  Rosemarie Schilder-Koning, Tiny Klouwer-Tol, Anneke Bond-Tol, Sharon Tuijp-Koning, Tamara Tuijp-Tol en neef Nick Schilder om samen een kerstalbum op te nemen.

Producer Jack Veerman (BZN,de Mon Amour Band) meldt aan Willem van Kooten dat hij bezig is met een kerstalbum met de Proppies. Volendam-kenner van Kooten weet al meteen genoeg: de roem van de Proppies is hen vooruitgesneld!
Hij vraagt Veerman om het kerstalbum met spoed af te maken, zodat nog in november het album uit kan komen.. En dat lukt!
Er worden meteen ook 2 videoclips gemaakt van de liedjes Les Cloches du Hameau en All That I Want for Christmas die vanaf vandaag te zien zijn op Youtube.
Het album is vanaf nu digitaal beschikbaar op alle streaming en download portals en vanaf 15 november 2018, is het fysieke album "Christmas with the Proppies" ook beschikbaar.